Наблюдаваме символично насилие – замахва се за удар, но такъв няма.

...
Наблюдаваме символично насилие – замахва се за удар, но такъв няма.
Коментари Харесай

Андрей Райчев за ареста на Борисов: Шумен провал за Рашков

Наблюдаваме алегорично принуждение – замахва се за удар, само че такъв няма. Това не е нова процедура. Българска социалистическа партия и Българска комунистическа партия бяха подложени на такова, имаше единствено закани. После при Симеон се закроти, само че с Цветанов отново се появиха с около арести. Сега се възвръща в доста по-слаба форма тази процедура. Така разяснява социологът Андрей Райчев карцерът на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова в петък вечерта.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 121
,,За страдание има доста удовлетворени хора от това алегорично принуждение, тук се изпитва от наслаждение, че нещо им вършат на огромните, което е примитивно``, добави той.

Според Райчев ръководещите са разчитали да намерят нещо и да покажат " още едни кюлчета от следващото чекмедже ", а самата акция " е нарушила доста правила ".

Проблемът е доста по-сериозен, тъй като задържаха не някогашен министър председател, а водач на опозицията, а за такова нещо би трябвало да си доста квалифициран, това е доста огромно събитие, уточни социологът.

,,Те активизираха и оневиниха ГЕРБ с тези репресии и арести. С това деяние те изненадаха съдружните си сътрудници, т.е. те заплашват държавното управление, тъй като имат вяра на Рашков. Имаме неуспех на Рашков, тъй като са очаквали да намерят нещо. Самият вътрешен министър осем месеца ни споделя сензационни неща, само че още не сме видели нищо конкретно``, разяснява още Андрей Райчев.

Той добави, че Бойко Рашков не прави нищо друго, с изключение на да шуми.

Те (управляващите) са в алтернатива – единият вид е да поддържат Рашков, другият вид е да се освободят от него. Бойко Рашков не прави нищо друго, с изключение на да шуми. Борисов е спечелилият от тази обстановка сигурно, ГЕРБ печели от всичко това, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР